Для чого потрібна серверна шафа

Багато хто плутає характеристики специфічних предметів меблів – телекомунікаційної шафи (іноді її називають серверною) і стійки. У другому випадку мається на увазі конструкція відкритого типу. У той час як під першим варіантом мається на увазі закритий виріб, тобто це шафа в прямому сенсі цього слова. Основне призначення даного об'єкта:

  • раціональне розміщення мережевого обладнання;
  • оперативний доступ до пристроїв, що знаходяться в серверній шафі;
  • забезпечення необхідного температурного режиму та вологості для нормального функціонування апаратури (використовуються вентиляція і кондиціювання);
  • захист обладнання від забруднення, а також несанкціонованого доступу.

Різновиди і параметри серверних шаф

Цей предмет меблів може бути підлоговим або настінним, в конструктиві 19 і 10 дюймів (другий варіант – тільки для настінних виробів). Що стосується інших параметрів, то: для підлогових шаф глибина становить 600-1055 мм при висоті 18-49U; для настінних конструкцій: глибина 300-800 мм, висота 6-21U. При цьому всі пропоновані вироби відповідають нижчепереліченим умовам: витримують заявлене виробником статичне навантаження; мають отвори для вентиляції і вільні вводи для кабелів; Особливості підлогових конструкцій Це один з найбільш поширених варіантів закритого типу. Для позначення висоти застосовують спеціальні одиниці – юніти (U). 1U дорівнює 44,45 мм. На практиці найчастіше використовують вироби 18U, 24U, 28U, 33U, 42U, 45U. Якщо говорити про зовнішню ширину шаф, то зазвичай це 600, 610, 800 мм. Глибина підлогових серверних шаф залежить від встановленого обладнання. Стандартні глибини шаф 600, 675, 800, 875, 1000, 1055 мм

Настінні шафи

Особливою популярністю користуються 19-дюймові конструкції, які можна за допомогою анкерних болтів закріпити в зручному місці на стіні. Залежно від типу конструкції компанія пропонує два варіанти шаф:

  • Суцільнозварні: характеризуються великою масою і високою міцністю – настінна шафа на 19 дюймів витримує високі навантаження.
  • Розбірні: відрізняються високою мобільністю - така шафа можна швидко демонтувати (розбираються передня і задня рами) і перенести в інше місце.

Пропоновані шафи можуть бути обладнані трьома типами дверцят: перфорованими (недорогий і практичний варіант з природною вентиляцією), скляними або металевими. Практично всі конструкції оснащені знімними бічними стінками, при цьому навішування може бути лівим чи правим. З додаткових опцій варто відзначити вентиляційні решітки, додаткові вводи під кабелі. Деякі виробники комплектують свою продукцію блоками вентиляторів.

Как выбрать серверный шкаф

 

Антивандальні конструкції

Це вироби, в яких розміщується обладнання, що вимагає захист від несанкціонованого доступу. Сучасні шафи антивандальні розміщуються там, де контроль за ними обмежений або неможливий: на вулиці, горищах, технічних поверхах, у під'їздах та підвалах.

Основна відмінність цих виробів - міцна суцільнометалева конструкція, що виготовляється за допомогою зварювання. Також використовується запірна фурнітура підвищеної секретності. При цьому пропонується пара типів корпусу:

  • сейфовий;
  • пенальний.

Надійність шафи забезпечується товщиною металу (2 мм для підлогових варіантів і 1,5 мм для настінних).

Как выбрать серверный шкаф

 

Особливості вибору серверної шафи

При покупці моделі цього типу меблів в першу чергу необхідно враховувати, що обладнання, що розміщується, створює шум, який заважає виконувати свої обов'язки співробітникам офісу. Підлогові конструкції краще ставити в спеціальних кімнатах з поліпшеною звукоізоляцією – апаратних. Настінні моделі встановлюють в офісних приміщеннях на сходових прольотах або поверхах (перевагу варто віддати антивандальним виробам). Другий момент – габарити шафи: вона повинна проходити через дверний проріз. Закриті меблі частіше використовуються під активну апаратуру.