Види і характеристики стійок

Виходячи з показників жорсткості і функціоналу виробів, розрізняють два типи стійок:

  1. Однорамні – полегшені мобільні конструкції, призначені для кріплення комунікаторів, кросових елементів і комплектуючих з невеликою вагою. Їхня головна перевага – можливість швидкого монтажу і демонтажу, що робить моделі зручними для подальшого транспортування і повторної установки. У традиційному виконанні вони мають невеликі ніжки, але деякі варіанти оснащені роликами, які спрощують їхнє переміщення.
  2. Двухрамні – вироби з підвищеними показниками стійкості і жосткості. Мають чотирьохточкову систему кріплення. Такі стійки дозволяють зручно розмістити важке обладнання: ДБЖ, сервери, електротехнічну апаратуру та інші пристрої, які вимагають надійної фіксації. Можуть мати як класичні ніжки, так і ролики.

Муки вибору: корпус для сервера

 

При виборі серверних стійок враховуйте три важливі чинники, що впливають на функціональні характеристики виробів:

  • Висота. Цей показник вимірюється в юнитах: 1U відповідає 1,75 дюйма або 44,45 мм. Найбільшим попитом користуються 19-дюймові вироби висотою 24U, 32U, 42U, 48U. Вибирайте стійку з невеликим резервом по висоті – в майбутньому запас дозволить доукомплектувати систему додатковими приладами для поліпшеної роботи сервера.
  • Глибина. Щоб зручно розмістити все необхідне обладнання і забезпечити йому працездатність, вибирайте стійку більших розмірів, ніж прилади, що встановлюються. Наприклад, якщо пристрої мають глибину 60 см, відповідний параметр стійки повинен бути не менше 80 см. Оптимальний варіант – моделі з опцією регулювання розмірів.
  • Навантаження. Перед покупкою, визначитеся, що саме ви будете на нього встановлювати, і яким буде приблизна сукупна вага техніки. Враховуйте, що однорамні конструкції в середньому витримують до 200 кг ваги, двухрамні – до 500 кг.

Відмінні переваги стійок

Телекомунікаційні стійки мають цілу низку конкурентних особливостей:

  • зручність – за рахунок продуманого розташування всіх активних і пасивних компонентів мережі вироби зручні в експлуатації;
  • мобільність – стійки для серверів можна переміщати з місця на місце;
  • легкість установки – вироби збираються за принципом конструктора, тому, щоб змонтувати модель, не потрібні спеціальні інструменти і знання;
  • компактність – на відміну від серверних шаф, стійки не займають багато місця, тому підходять для використання в умовах обмеженої площі;
  • простота експлуатації – до виробів легко підводити різного роду кабелі, блоки та інші елементи мережі.

Продумуючи розміщення стійки, не забувайте про її специфічну особливість – повна відкритість, а це значить незахищеність не тільки від пилу, але і від несанкціонованого доступу. Встановлюйте її в спеціальному закритому приміщенні з інтенсивною вентиляцією, щоб забезпечити безпечну і ефективну роботу сервера.